Fruitbedrijf de Heerlijkheid

Fruitbedrijf de Heerlijkheid

Fruitbedrijf de Heerlijkheid is in 2004 gestart met de kersenteelt. In dat jaar is het eerste perceel van 1,5 hectare ingeplant. In 2005 en 2006 groeide het bedrijf door naar 7 hectare. De laatste uitbreiding met nog eens 2 hectare dateert uit 2012, waarmee de totale oppervlakte kersen groeide naar de huidige 9 hectare. De percelen liggen verspreid rondom het Betuwse dorp Lienden.

Alles onder overkapping

Om te kersen tegen barsten en vruchtrot door regen te beschermen worden alle percelen vanaf het moment dat ze gaan produceren met regenkappen beschermd. Fruitbedrijf de Heerlijkheid heeft gekozen voor het ‘QuickZip’ systeem van Fruitsafe. Met dit systeem is in relatief korte tijd op een grote oppervlakte kersen de folie te sluiten om de kersen tegen de regen te beschermen. Alle percelen, met uitzondering van de jonge, nog niet producerende percelen, zijn op deze manier overkapt. Alleen op deze manier kan Fruitbedrijf de Heerlijkheid acht weken lang de levering van kwalitatief hoogwaardige, overheerlijke Betuwse kersen garanderen.

Teeltwerkzaamheden

De teelt van onze 9 hectare kersen staat onder de deskundige leiding van vaste medewerker Jan van Essen. Jan is opgegroeid tussen de fruitbomen op het fruitbedrijf van zijn ouders in Ingen. Jan voert alle werkzaamheden vanaf het planten van de nieuwe percelen via de snoei, nachtvorstwering, gewasbescherming, het openen en sluiten van de overkapping tot en met de oogst uit.

Plukkers

Geniet van onze overheerlijke Betuwse kersen